Gouden Vossen voor vrijwilligers

Gouden Vossen voor vrijwilligers
Jubileumweekend Scheldezwervers

Tijdens het 75+1 jarig jubileumweekend van De Scheldezwervers uit Vlissingen zijn vele Scheldezwervers bij elkaar gekomen. Als kers op de jubileumtaart ontvingen Paul Kleinepier, Robbert en Rick Pieters het waarderingsteken Gouden Vos.

Op vrijdagavond 1 oktober kwamen de Scheldezwervers bij elkaar in het Hopman Vernielhuis op het Scoutcentrum Veere, voor hun lang verwachtte jubileumkamp. Middels verschillende spellen moesten de jeugdleden onderdelen van de historische tijdlijn bij elkaar verdienen. “Aan de hand van oude logboeken heb ik de geschiedenis van de groep op een rijtje gezet,” vertelt voorzitter Dimmen de Fouw. Hij heeft van oud-schipper Leo Schmelzer verschillende logboeken en fotoalbums gekregen. “Ik ben ik 1961 lid geworden van de Scheldezwervers. We voeren in houten sloepen die we gekregen hadden van een groot schip. Een sloep hadden we omgebouwd tot zeilsloep”.

Inzet vrijwilligers
Het opbouwen en verbeteren van de vloot zit de Scheldezwervers in het bloed. Zo kwamen Robbert Pieters (29) en zijn broer Rick (27) twee jaar geleden met het plan een nieuwe sleper voor de groep te bouwen. “De Aegir was een groot project,” vertelt Robbert, “maar we hebben het met de hele groep samen gedaan.” Dat Robbert en Rick, net als penningmeester Paul Kleinepier het waarderingsteken Gouden Vos ontvingen, hadden ze niet verwacht. “We doen alles samen en we doen het voor de groep,” zegt Paul (51), bestuurslid sinds 1998. “We moeten deze mannen in het zonnetje zetten,” zegt Dimmen de Fouw, “Zonder de inzet van bevlogen vrijwilligers is een Scoutinggroep nergens". 

Na de ceremonie gingen de welpen en verkenners door met het volgende spannend spel om onderdelen van de tijdlijn terug te verdienen. 
in de grote zaal van het Hopman Vernielhuis haalden oud-leden herinneringen op. Onder het genot van een drankje en een frikandel was het als vanouds gezellig.